IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новина на деня
16:22 | 30 юли 2015
Обновен: 01:45 | 13 март 2024

Нови екотаксита се движат на крайбрежната алея (СНИМКИ)

Целта е да се опазва околната среда и да се улесни достъпа на гражданите до варненските плажове

По материала работи: Златина Добрева
Нови екотаксита се движат на крайбрежната алея (СНИМКИ)

Нови два 11-местни екоавтомобила вече се движат по крайбрежната алея на Варна, видя бдителното фотооко на в. “Черно море”. Целта на новата услуга е да се опазва околната среда и улесни достъпа на гражданите до варненските плажове, като се облекчи трафика на автомобили, уточни представителят на концесионера Андрей Василев. “За района имаме одобрена транспортна схема. Още през 2012 г., внесохме предложение за разглеждане от комисия по ЕСУТ към община Варна, с която бяха определени местата за паркиране. Заради липсата на контрол от страна на компетентните органи доста често автомобили със специален режим на движение се налага да чакат в задръстване, образувано от неправилно паркирани автомобили, докато стигнат до мястото, на което трябва да окажат спешна помощ. През този сезон концесионерите на варненските плажове са внесли писмо до кмета, в което апелират за по засилен контрол от страна на Общинска полиция и КАТ”, уточни той, като призова община Варна и органите на реда да регулират движението в района, за да не се получават сегашните задръствания, които пречат и изнервят, както пешеходците, така и шофьорите на автомобили.

Василев съветва варененци и гостите на градския плаж за улеснение да използват паркинга под сп. “Почивка” или паркинг, който ще бъде отворен в обновената зона до 1-во и 2-ро кейово място.

Новите електромобили ще се движат на 15 минути в двете посоки по алеята от автомобилния паркинг под сп. “Почивка” до паркинга до басейн “Приморски”. Цената е 2 лв. за възрастен и лев за дете.

Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна