IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Новина на деня
08:58 | 19 май 2019
Обновен: 21:45 | 1 март 2024

Близо 52 600 зрелостници ще се явят на матурите

Това обяви в Момчиловци министърът на образованието и науката Красимир Вълчев

По материала работи: Пламен Янков
Близо 52 600 зрелостници ще се явят на матурите

Общо 52 хил. и 600 ученици ще се явят на държавните зрелостни изпити тази година. Това обяви в Момчиловци министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Той гарантира, че са взети  достатъчно мерки, за да няма преписване.


“Всяка година правим промени. Тази година, бих казал, че те са в продължителността на някои от модулите по малка част от предметите“, заяви той, цитиран от БНР.


Министърът на образованието присъства на празненствата за 180 години от основаването на училището в Момчиловци.


По-рано при посещението си в Смолян той каза, че министерството разработва идеята за обща работа между родители и учители за възпитанието на децата.


Специалната стратегия, предложена от ведомството, е подложена на две обсъждания:


"Не е важното да подпишем един неподписан документ, а да проведем този разговор на ниво училищни общности, особено в големите градове, където комуникацията е по-затруднена. Ако се случи този разговор, успеят родителите и учителите да се споразумеят относно набор от правила и тяхното прилагане, то ние ще имаме успех, а от това зависи и дисциплината".


Dnes.bg


Четете още: Обмислят безплатно образование за определени университетски специалности
 

Коментари

Новини Варна