IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новина на деня
14:13 | 16 септември 2019
Обновен: 13:24 | 18 април 2024

МOН купува електрони дневници за 2000 училища

Бележниците обаче не отпадат задължително

По материала работи: Слав Велев
МOН купува електрони дневници за 2000 училища

2000 училища ще могат да бъдат финансирани за закупуването на електронни дневници от министерството на образованието и науката. Това съобщи просветния министър Красимир Вълчев преди да открие новата учебна година в Националната природо-математическа гимназия "Акад. Любомир Чакалов".

 

" Очакваме близо 2000 да кандидатстват и да получат финансиране за електронен дневник по националната програма" Информационни и комуникационни технологии "", заяви той.

 

От миналата учебна година някои училища  оставиха хартиените дневници в историята и минаха на електронни. "Постепенно всички училища ще преминат на електронни дневници. Това не е задължително, но бих казал, че в по - голяма степен електроизточнизацията е неизбежна. Тя няма да се случи само по отношение на дневниците, а на цялостната административна дейност на училището ", смята Вълчев, предаде minitor.bg.

 

Всяко училище може да кандидатства за финансиране за абонамент за електронен дневник. Условието е да имат модул за уведомяване на родителите и възможност за мобилно приложение с безплатно известяване. При избор на по - скъп пакет с повече възможности, абонаментът обаче се доплащане."Финансирането зависи диференцирано в зависимост от броя на учениците ", уточни министъра.

 

Бележниците обаче не отпадат задължително. Това е въпрос на избор на училището, като то може да има и една преходна година на електронен и хартиен дневник.

 

 

Коментари

Новини Варна