IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новина на деня
08:23 | 16 октомври 2019
Обновен: 16:46 | 23 април 2024

Стартира седмицата на достъпа до добра храна

Очакват се различни прояви

По материала работи: Пламен Янков
Стартира седмицата на достъпа до добра храна

От днес до 24 октомври ще се състои седмицата на "Достъп до добрата храна 2019". Инициативите тази година се провеждат под патронажа на Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите и с подкрепата на УНИЦЕФ България.

 

В писмото си за подкрепа министър Танева подчертава :"Инициативата е актуална с оглед съвременните изисквания на потребителите за консумиране на здравословни и безопасни хранителни продукти. Приоритет за министерството е насърчаването на родното производство и предлагането на качествени храни чрез повишаване на търсенето им.

 

Особено важно е да се развиват местните пазари за осигуряване на къси вериги за доставка на свежи български храни. Оценяваме приноса на проекта "Достъп до добра храна" за развитието на хранителната грамотност на децата и учениците. За нас е много важно да развиваме знанията, нагласите и уменията на подрастващите, свързани с храните, тяхното познание за здравословна храна, как да четат етикетите върху хранителните продукти за устойчиво потребление".


По време на Националната седмица на достъпа до добра храна '2019 ще бъдат организирани различни прояви, пише БТА, цитирана от dnes.bg.

Коментари

Новини Варна