IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новина на деня
14:45 | 20 януари 2020
Обновен: 04:18 | 20 април 2024

Пращат ни SMS, ако са ни вдигнали колата с паяк във Варна

Условието е да сме плащали поне веднъж с кратко съобщение за спиране в синята зона

По материала работи: Борис Проданов
Пращат ни SMS, ако са ни вдигнали колата с паяк във Варна

Във Варна съществува уведомяване на собственика на колата със SMS за приложена наказателна мярка „скоба“ или „извозване с паяк“. Това заяви за Медийна група „Черно море“ инж. Младен Иванов, директор на общинското предприятие „Паркинги и синя зона“.

 

Условието е за конкретното возило да е плащано за „синя зона“ с мобилно приложение или с кратко текстово съобщение, което е и най-масовата практика в морската столица.

 

В София от сряда водачите, чиито автомобил е преместен на наказателен паркинг, ще получават кратко съобщение от номер 1902, че колата е на извозена, адресът на паркинга и връзка със сайта и контактния телефон на Центъра за градска мобилност.

 

За Варна наказателният паркинг е само един и не е необходимо да го уточняваме, добави инж. Иванов. Той обаче не скри, че ако личното МПС не фигурира в базата данни на общинското предприятие, собственикът в нарушение няма как да бъде уведомен.

 

Борис Проданов

 

Прочетете още: Разширяват с 5 700 места „синята зона“ във Варна

Коментари

Новини Варна