IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новина на деня
18:13 | 18 февруари 2020
Обновен: 22:09 | 16 април 2024

Зимата се завръща в четвъртък и петък със слаб сняг

Във вторник вечерта вятърът ще се усили и започва захлаждане

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Пламен Гутинов, архив

Във вторник вечер с усилване на вятъра ще започне да захлажда. Захлаждането няма да е ударно, прогнозира  климатологът Симеон Матев пред Нова тв, цитиран от dnes.bg.

 

"Ако днес температурите са 13-18 градуса, утре можем да очакваме 8-13. По-големият "удар" на зимата ще е в четвъртък и петък, когато заедно със захлаждането ще има и валежи. Отначало ще завали дъжд, но после ще премине в сняг ", обясни Матев.

 

По думите му най-много валежи ще има в западната и централната част на страната. В по-голямата част на България валежните количества ще бъдат между 5 и 15 литра на квадратен метър.

 

В ниските равнинни части на страната ще вали дъжд, но поради понижаващите се температури в Софийско и Предбалкана дъждът ще преминава в сняг.

 

На над 1000 метра надморска височина снежната покривка ще има 20-30 сантиметра снежна покривка. Според Матев годината е от тези с по-мека зима, но в резулатат на кличатичните промени те ствата все по-чести.

Коментари

Новини Варна