IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новина на деня
12:01 | 25 февруари 2020
Обновен: 00:47 | 26 април 2024

Заради психозата с коронавируса свършиха предпазните маски във Варна

Санитарните средства липсват както в аптечната мрежа, така и онлайн, показа наша проверка

По материала работи: Борис Проданов
Заради психозата с коронавируса свършиха предпазните маски във Варна

За липса на санитарни маски по аптеките във Варна алармираха разтревожени читатели на Медийна група „Черно море“, на които им предстои пътуване. Наша проверка установи, че предпазните санитарни маски действително липсват както в аптечната мрежа, така и онлайн.

 

„Маските са изчерпани на повечето места и по складовете. Там, където има останали количества ограничени бройки са на много високи цени. Около 30лв. е цената на едро на кутия с 50 бр., при нормална цена на дребно от 30 ст. до 50 ст. за брой. Освен това останалите количества по складовете се запазват за по-големите предприятия – болнични заведения и няма как да стигнат до аптечната мрежа.“ Това каза за медията ни Екатерина Андонова – фармацевт.

 

„Заради психозата с починали и заболели с коронавирус в Италия, маските са изкупени масово от варненци“, потвърди и Рада Пехливанова от регионалната съсловна организация на фармацевтите във Варна. Тя посочи, че цената им, там където все още са останали, е скочила до безбожните 1,50 лв. за брой при досегашна цена от 20 ст. 

 

Мариана Стойкова

 

Още по темата: Изкупиха и термометрите от аптеките във Варна

 

Коментари

Новини Варна