IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
08:19 | 25 март 2020
Обновен: 23:03 | 15 април 2024

220 стана общият брой на заразените с коронавирус у нас

Положителни проби са дали мъж на 35 г. и жена на 60 г. от Пловдив

По материала работи: Борис Проданов
220 стана общият брой на заразените с коронавирус у нас

Още 2 случая на коронавирус са открити в страната, съобщи шефът на националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Става въпрос за мъж на 35 г. и жена на 60 г. от Пловдив.

 

Общо заразените стават 220, от вчера те са 18. Във ВМА са настанени 21 души. Там от вчера има и цяло семейство.

 

Предприети са мерки спрямо Стрямската бригада, където служат родителите на заразено момче. Генералът обясни, че се проявява особена бдителност по отношение на военното поделение, защото предстои наш контингент да замине за Афганистан. Всички участници в него са поставени под 14-дневна карантина.

 

Двама са били с настинка и не са заразени, но няма да заминат на мисия, обясни проф. Мутафчийски. Той предупреди, че страдащите от астма са особено уязвими за развиване на пневмония.

 

Изчистването на вируса не означава съвсем окончателно излекуване, ще проверим за втори отрицателен тест на Кирил Домусчиев, добави той.

 

Благодарение на безпрецедентните мерки на кризисния щаб за цялостна карантина на училищата, вече няма грип Б. Затова при двойна пневмония трябва да се тества за Covid-19, обясни шефът на Националния център за заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

 

492 000 е дарила Българската банка за развитие на няколко болници в страната. На повечето места са дадени респиратори, тестове.

 

 

 

Още по темата: Ограничава се слизането на членовете на екипажите на кораби в пристанищата в област Варна

 

Коментари

Новини Варна