Влизаме в "същинската фаза на епидемията" и щабът ще отчита само в 17 ч.
Целта е да се ограничи максимално струпването на хора на едно място
Публикувана: 28 Mar 2020 | 15:38

Националният оперативен щаб от днес започва да провежда брифингите си в сградата на Министерския съвет, съобщи пресслужбата на кабинета.

 

Вместо на досегашните два брифинга дневно, Щабът ще информира медиите за най-актуалната информация за ситуацията с коронавируса веднъж на ден, в 17 ч. в МС.

 

До днес включително, щабът предоставяше информация и отговаряше на въпроси на журналисти и в 8 ч. Промяната се налага с оглед на перспективите за навлизане на страната ни в същинската фаза на епидемията.

 

Целта е максимално да се ограничи струпването на хора на едно място и да се осигури социална дистанция на публични места, като същевременно се гарантира предоставянето на всички медии на своевременна информация.

 

По последна към момента информация броят на вирусоносителите в страната прескочи 300 (313), като 37 са новите случаи за денонощието. В София пък броят на заразените достигна 200, за денонощието 11 новите случая. 

 

В събота, 28 март, на последния сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб, неговият ръководител ген.-майор Венцислав Мутафчийски съобщи за 4-и починал от COVID-19 пациент у нас - мъж, който е бил в тежко състояние в "Пирогов". По-късно национални медии оповестиха и 5-ти загинал от коронавируса в болницата в Благоевград - 55-годишен мъж от Банско.

 

Прочетете още: И пета жертва на COVID-19 у нас

  

Коментари ( 0 )