IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новина на деня
11:51 | 28 март 2020
Обновен: 09:48 | 21 април 2024

И пета жертва на COVID-19 у нас

В болницата в Благоевград издъхна мъж от Банско

По материала работи: Борис Проданов
И пета жертва на COVID-19 у нас

Мъж от Банско е издъхнал в болницата в Благоевград, където е бил настанен. Това е вторa жертва на COVID-19 за деня и пета у нас от началото на епидемията. От фирмата-концесионер заявиха, че починалият е от Банско, но няма нищо общо с лифта и ски пистата в курорта.

 

Заразеният 55-годишен пациент е бил доведен в тежко състояние от болницата в Разлог.

 

Интубиран е в реанимация, където в момента са и майката, и дъщерята от разложко село. Те бяха преместени от инфекциозно отделение на МБАЛ в реанимацията вчера следобед, след влошаване на състоянието им, съобщава сайта "Струма"

 

По последните данни на кризисния щаб, заразените у нас са вече 313, като само в София случаите са 200. Според ген. Венцислав Мутафчийски, който е началик на щаба, пикът на епидемията у нас ще бъде в средата на април, когато страната ще влезе в "ненормален начин на живот".

 

За последното денонощие новите заразени са 37 души, сред които има и деца. Те не са хоспитализирани, поясни Мутафчийски, защото симптомите им не го налагат.

 

dir.bg

 

Още по темата: Починалият в Банско не е работил в ски зоната

Коментари

Новини Варна