Следят изкъсо за пияни и дрогирани по пътищата около 24 май
"Пътна полиция" ще подпомага движението за по-лесно и безаварийно напускане на градовете
Публикувана: 22 May 2020 | 15:31

Засилен контрол по пътищата започва от днес заради серията от три почивни дни за 24 май. Полицаите ще следят и за спазване на противоепидемичните мерки.

 

"Пътна полиция" ще подпомага движението за по-лесно и безаварийно напускане на градовете, съобщава Bulgaria ON AIR.

 

"На територията на цялата страна сме разпоредили на колегите да участват и да организират операции, насочени към употребата на алкохол, наркотици и превишена скорост", обяви гл. инспектор "Пътна полиция" Николай Крушарски.

Реверсивно движение на излизане от столицата към Перник ще облекчава трафика в началото на трите почивни дни.
"Днес и утре ще бъдат отворени две ленти в посока Изход и една посока Вход обратно в понеделник", разясни инсп. Крушарски.

 

От "Пътна полиция" напомнят на водачите и за ремонтите на виадуктите на магистралите "Тракия" и "Хемус" и апелират да се шофира с повишено внимание в тези участъци. Жандармерията също ще следи за безопасността на движението, опазване на обществения ред и за спазване на противоепидемичните мерки.

"Включени са приоритетно районите на училищата, паркингите на големите магазини, на хипермаркетите, на моловете, както и места, където е възможно струпване на голям брой хора.

 

Допълнително екипи ще следят за безопасността на движението и за обществения ред", посочи гл. инсп. "Охранителна полиция" Дарин Димитров.

 

Униформените ще налагат глоби и на абитуриенти, които нарушават противоепедимичните мерки.

 

Още новини за страната може да прочетете на Bgonair.bg.

Коментари ( 0 )