IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новина на деня
20:29 | 15 юли 2020
Обновен: 13:47 | 23 април 2024

Борисов поиска оставките на Горанов, Маринов и Караниколов (ОБНОВЕНА)

Тримата министри се отказват от постовете още утре, категорични са от ГЕРБ

По материала работи: Слав Велев
Снимка facebook

Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов поиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ, предаде "ДНЕС.bg".

 

Решението беше взето след среща на председателя на ПП ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов с областните координатори на партията. По време на заседанието координаторите на партията поискаха от Борисов освобождаването на тримата министри с мотива – опровергаване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в пряка зависимост от ДПС и Делян Пеевски. Според областните координатори ГЕРБ незаслужено търпи негативи заради спекулациите в обвързване с ДПС.

 

Партията оценява високо приноса на финансовия министър Владислав Горанов за приемането на България в чакалнята на Еврозоната и водената политика на финансова стабилност. По време на срещата беше дадена и висока оценка и за вътрешния министър Младен Маринов, под чието ръководство МВР отбеляза добри резултати в борбата с контрабандата, битовата престъпност и трафика и търговията на наркотици. Беше оценен и приносът на икономическия министър Емил Караниколов за увеличението на чуждестранните инвестиции в България.

 

Министрите Горанов, Маринов и Караниколов декларираха пред премиера Борисов готовност да подадат оставки незабавно, съобщиха малко след това в ново пресъобщение от ГЕРБ.

 

"Министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на икономиката Емил Караниколов декларираха пред премиера Бойко Борисов готовност да подават своите оставки незабавно. Тримата министри ще входират съответните документи за това още утре", пишат от пресслужабата на управляващата партия.

 

Коментари

Новини Варна