IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
10:02 | 16 юли 2020
Обновен: 13:46 | 23 април 2024

Коалиционният съвет реши: Кадрови промени в кабинета - след вота на недоверие

"България е правова държава и ние се движим по правилата. Министрите имат голяма подкрепа и всеки от тях е свършил много", заяви премиерът Бойко Борисов

По материала работи: Слав Велев
Коалиционният съвет реши: Кадрови промени в кабинета - след вота на недоверие

"Обединихме се около няколко решения. Първото от тях е, че коалицията запазва своята стабилност и в този съства ще продължи управлението на държавата до завършване на мандата", заяви Валери Симеонов след Коалиционния съвет.

 

Късно вечерта в сряда премиерът Бойко Борисов поиска оставките на трима министри - на финансите Владислав Горанов, на икономиката Емил Караниколов и на вътрешните работи Младен Маринов.

 

Относно въпроса за всякакви кадрови промени, Коалиционните партньори са единодушни, че ще се занимават с тях след отхвърляне на вота на недоверие от БСП.

 

"Вотът няма да мине, но промени ще има", беше лаконичен Красимир Каракачанов.

 

"България е правова държава и ние се движим по правилата. Министрите имат голяма подкрепа и всеки от тях е свършил много", добави премиерът Бойко Борисов.

 

"Вчера стана ясно по какви сценарии се развиват провокациите на протеста, а не самият протест", добави министър-председателят.

 

"Всички заслуги на министрите се привързват към ДПС с любезното съдействие на т .нар. "градска десница", които се управляват през Facebook. Беше ми странно - единият ден тичат на "Росенец", на следващия пред МВР, на третия ден тичат на хотел "Берлин", пият кафе и си отиват", каза още премиерът.

Коментари

Новини Варна