Борисов на АМ "Хемус": И пандемията не спря строежа, за младите хора това ще бъде голяма придобивка
Премиерът мина с джипа през тресиран участък, преди това провери и строителството на Балкански поток
Публикувана: 29 Jul 2020 | 14:05

"Това за младите хора ще бъде голяма придобивка, че като си дойдат от Запад няма да може да си познаят родината", заяви премиерът Бойко Борисов при инспекция на АМ "Хемус". Преди това той провери и строителството на Балкански поток. Цялата разходка бе предавана на живо във Фейсбук.

 

С джипа си премиерът премина през тресиран участък, на който предстои асфалтирането. "По време на пандемията нищо не спря", изтъкна Борисов. Той припомни и вчерашната си обиколка във Враца, където по думите му инвеститорите са дошли, заради новите пътища, предаде "Монитор".

 

Борисов остана доволен, че се върви мощно, както и че се работи по трасето и откъм Боаза. "Ти само ги огъваш тръбичките, гледай ние какво правим", каза Борисов към шефа на Булгартрансгаз" , тъй като в този момента минаваха покрай основите на бъдещ мост по "Хемус", а колоните за него са високи над 20 метра. Борисов припомни, че при предната визита са изливали колоните. "Виждаш ли, само мостове", каза премиерът и поясни, че всеки месец се вижда напредък.

 

"Искам моите политически опоненти да си изберат един обект и да отидат и да кажат: "Това е факт благодарение на моите усилия и на нашата воля"., коментира още премиерът.

 

Шефът на Булгартрансгаз" Владимир Малинов пък изтъкна, че с довършването на "Хемус" ще се докара туризмът и в Северното Черноморие, който пък остана впечатлен от размерите на единия мост. Малинов  изтъкна, че това са инвестиции и в техника, и в квалификация на работниците, а хората получавали допълнителна мотивация, когато работили по големи и мащабни проекти.

 

Борисов пък призна, че е приятно изненадан от напредъка само за 1 месец.  "Голям напредък. Браво.", обърна се той към работниците на място, като отбеляза, че на места остават само мантинелите. "Заслужаваме да ни викат: "Оставка", щом правим такива работи", каза още премиерът и добави, че на този участък са се забавили малко заради археологията. Борисов похвали самите археолози, които работели много, били над 200 човека и се позаинтересува дали откриват интересни артефакти по трасето.

 

Един от работниците му се оплака за неволите на сина си покрай опита му да кандидатства по проект за еврофинансиране, като поясни, че са му искали 10 000 лева да прекарат по-бързо проекта. Борисов даде да се разбере, че ще нареди на земеделския министър Десислава Танева да провери казуса за кой филиал на ДФЗ става дума.

 

"Като писта за Формула 1 ми изглежда", каза Малинов, след като отново продължиха инспекцията на трасето почти до пътния възел "Белокопитово".

Коментари ( 0 )