IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новина на деня
13:21 | 13 август 2020
Обновен: 18:26 | 20 април 2024

РЗИ проверява хоспис, след починал пациент с коронавирус

Трима загубиха битката с COVID-19 за ден в морската столица

По материала работи: Слав Велев
РЗИ проверява хоспис, след починал пациент с коронавирус

По повод починало лице, с установена положителна проба за COVID-19, от хоспис във Варна, РЗИ извърши пробонабиране от всички настанени лица и обслужващ персонал в обекта за лабораторни изследвания за COVID-19. Очаква се да излязат резултатите, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

 

В единния информационен портал за COVID-19, за последното денонощие, са регистрирани 33 нови случая на лица от област Варна, с положителни проби за COVID-19, от различни възрастови групи, от семейни огнища и с дифузно разпространение.

 

Починали са 3 лица, с положителни проби за COVID-19, които случаи не са взаимно свързани.

 


Общо за област Варна случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система достигнаха 1046. Хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ гр. Варна са 52 пациенти, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 607 лица, излекувани са 396 лица.

 

Служителите на РЗИ Варна извършват всекидневно проучвания на положителни на COVID-19 и на контактните им лица за установяване или липса на епидемиологична връзка между случаите.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна