6 учителя са с ковид във Варна, 14 класа са под карантина
Най-много са новите заразените в ОУ „Стоян Михайловски” в Кайсиева градина
Публикувана: 23 Sep 2020 | 12:45

6 учителя са се заразили с коронавирус във Варна, съобщиха от РЗИ, предаде БНТ.

 

Най-много са заразените в ОУ „Стоян Михайловски” в Кайсиева градина

 

Според данните на РЗИ 10 класа в града са под карантина. Според МОН обаче те са 14.

 

 

 

Положителни проби за COVID-19 са дали двама учители от Основно училище "Стоян Михайловски". Единият от тях е преподавател по английски. Това налага учениците от началния етап (от първи до четвърти клас) да бъдат поставени в 14-дневна карантина по предписание на Регионалната здравна инспекция в града. От 23 септември обучението на децата се осъществява в електронна среда. На 22 септември е била извършена дезинфекция във всички класни стаи, кабинети, коридори, административни и санитарни помещения, информират от училището.

 

В Основно училище "Патриарх Евтимий" има един учител с положителен тест за коронавирус. Карантинирана е една паралелка.

 

Случай на заразен учител има и в Основно училище "Христо Ботев", но там няма класове, които да са карантинирани, уточни Венцеслава Генова.

 

В двуседмична карантина са две паралелки от шести клас от Основно училище "Ангел Кънчев". Заразена е и деветокласничка от Четвърта езикова гимназия.

 

Припомняме ви, че миналата седмица бе регистриран случай на COVID-19 при учител от НУ "Васил Левски" в кв. "Аспарухово". Поради тази причина по предписание на РЗИ-Варна учениците от ІV а клас са в 14-дневна карантина.

 

Черно море

Коментари ( 0 )