IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Област Варна
11:14 | 13 август 2019
Обновен: 07:34 | 19 април 2024

За седмица: Горските извършиха 806 проверки

Продължават и обходите в горите, като се следи за животни с нетипично поведение или трупове на диви свине

По материала работи: Пламен Янков
За седмица: Горските извършиха 806 проверки

806 проверки са извършили служители на стопанствата към Североизточното държавно предприятие за периода 5 - 12 август. Инспектирани са 151 обекта за добив на дървесина и 215 превозни средства. Горските са проверили 366 ловци, 5 риболовци и 69 физически лица. На нарушителите са съставени 9 акта и 31 констативни протокола.
 

5 пространствени кубически метра дърва за огрев и каруца са задържали служители на ДГС - Цонево, като на нарушителите са съставени 4 акта. 30 са проверките в стопанството през седмицата.
 

В ДЛС – Паламара, отново е задържан моторен трион, като е съставен и констативен протокол, а общо са проверени 62 обекта за добив на дървесина и МПС.
 

166 са проверките в ДГС - Генерал Тошево, като продължават дежурствата във временния контролен горски пункт „Генерал Тошево“, като това е една от мерките за недопускане разпространението на вируса на АЧС.
 

175 са проверките в ДГС - Търговище, 75 в ДГС -Шумен, 74 в ДГС - Провадия, 47 в ДГС - Суворово, 41 в ДГС - Смядово, 40 в ДГС - Преслав, 37 в ДГС -Нови пазар, 26 в ДГС - Варна, 12 в ДГС - Омуртаг и 10 в ДГС -Тервел.
 

Продължават и обходите в горите, като се следи за животни с нетипично поведение или трупове на диви свине. Едновременно с това дежурните екипи съблюдават в инфектираната зона в район „Елешница“ на ДГС – Върбица, да не влизат външни лица. Постъпите към местността са затворени, има бариери, преустановени са всички дейности в района.


Четете още: Във Варна: Почти всички аптеки са свързани вече към системата за верификация

Коментари

Новини Варна