Митрополит Йоан обяви кръстоносен поход срещу дрогата
Това е нещо, което заля съвременното ни общество, посочи владиката
Публикувана: 8 Oct 2019 | 16:33

На отслужената в неделя в Катедралния храм „Успение Богородично“ литургия Негово Високопреосвещенство Варненският и великопреславски митрополит Йоан подчерта, че „трябва и българското училище, и медицинската общност, и социалните работници, и специалистите учители и педагози, и психолози, и църковници да се обединят в решаването на проблемите с наркозависимостта и множеството видоизменени, съвременни дроги, които напълно унищожават човешката личност“.

 

Владиката посочи още пред миряните, че Църквата със своя център "Св. Боян-Енравота" (Православен център за духовно обгрижване на наркозависими – ПЦДОН) вече над 20 г. подкрепя наркозависими хора.

 

„Ние възприемаме това като сериозна борба. Тя е борба срещу поднебесните духове на злобата в най-голяма пълнота. Много са хората, които си отиват от този свят, за съжаление, не достигнали една част от тях пълнолетие, а друга част от тях пък въобще в една сериозна млада възраст. Така че това е болка и разстройване за семействата, това е болка за всички околни. Това е нещо, което заля съвременното ни общество, и борбата с това е особено важна в нейното разбиране, в нейното прокламиране и в обединяване на тези усилия, които са много важни. Нашето общество трябва да се старае да изучи максимално добре този въпрос и да се върне към вярата си, която единствено може да запази човека невредим. Защото липсата на страх от Бога, не говорим за убийствен страх, говорим за страх от Бога, който да предпази човека от вършенето на едно и друго, и незачитането на държавните институции и всякакъв ред много пъти води до подобни проявления... На добър час и Бог да ни пази и подкрепя със Своята благодат!“, допълни по време на литургията митрополит Йоан.

 

Още по темата: Експерти във Варна: Марихуаната вече не е "мека" дрога, води до шизофрения

Коментари ( 0 )