IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Област Варна
11:57 | 27 октомври 2019
Обновен: 05:56 | 25 април 2024

В с. Близнаци се изви опашка от гласуващи

Изборите във Варненска област протичат нормално

По материала работи: Ставри Таргов
В с. Близнаци се изви опашка от гласуващи

Нормално и спокойно започна  днес изборния ден в областта. В село Близнаци, община Аврен хората гласуват за кмет  на населеното място. Активността в ранните часове беше висока. Преди обед нямаше сигнали и нарушения.

 

Хората гласуваха в Народно читалище „Петко Р. Славейков“ и дори имаше опашка от чакащи навън. Секцията е една, за двете части на селото  – Горен и Долен Близнак, а право на глас по списък имат 600 души.

 

Всичко е нормално, точно навреме започна, виждате вече работим и се надяваме да приключим нормално, каза Таня Николова, председател на СИК в селото.

 

Попитахме Георги Христов и Павел Трифонов какво искат да се подобри в селото? Много неща, отговориха те. Първото е канализацията. Такава има в с. Приселци и Горен близнак, а в Долен няма и през седмица  спира водата, тече мръсна и канализацията е на повече от 50 години, добавиха те.

 

Павел Трифонов живее в Долен Близнак. Казва, че именно канализацията е основният проблем на селото. Гласува, за да се подобри живота тук,  да има повече перспектива за младите и спокойствие за възрастните.

Неговото предложение е влизането от Варна в отбивката за с.Близнаци да се промени, също и маркировката от устието на Камчия. Трябва да стане еднопосочна нагоре, а с отбивка наляво за влизане в Долен близнак, каза още той.

 

Нормално започна изборният ден и на територията на община Аврен.  Всички 17 секции на територията на общината работят нормално, няма подадени сигнали за нарушения. Четирима  са кандидатите за кметове в Аврен, а регистрираните партии и коалиции за общински съветници са 6.

 

Без нарушение е започнал денят и в община Аксаково. Всички 33 секции на територията на общината работят нормално, кандидатите за кметова са трима, а регистрираните партии и коалиции за общински съветници -  8.

 

13 са секции на територията на общината Ветрино, за кметското място се борят трима кандидати. И там изборният ден е започнал спокойно, няма сигнали за нарушения. В община Белослав разкритите секции са 14 секции, има и една подвижна. Кандидатите за кмет на общината са трима.

 

Радослава Христова

Коментари

Новини Варна