IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
16:14 | 25 февруари 2020
Обновен: 23:31 | 28 март 2024

Близо 1000 проверки извършиха горските в Североизточна България

Над 3 кубика дърва за огрев са прибрали от бракониери служители на ДГС-Варна

По материала работи: Пламен Янков
Близо 1000 проверки извършиха горските в Североизточна България

956 проверки са направили през тази седмица служителите на 18 стопанства в системата на СИДП. Съставени са 21 акта и 5 констативни протокола по Закона за горите. Задържани са 23,50 пространствени кубически метра дърва за огрев, три каруци, кон и моторни триони.

 

Една от каруците и триона са задържани при акция на горските в ДЛС-Паламара. Стражарите са прибрали още един кубик дърва и са написали на нарушителите два акта. 13 кубика дърва са конфискували от бракониери служители на ДГС-Преслав при една от общо 50 проверки в стопанството. В периода 17.02-24.02.2020г. горските от ДГС-Шумен са направили 77 инспекции на обекти за добив на дървесина и моторни превозни средства преминаващи през горските територии. В ДГС-Нови пазар проверките са 67, а в ДГС-Смядово са 34.

 

Каруца, моторен трион и кубик и половина дърва за огрев са конфискувани в полза на държавата в ДГС-Търговище. Бракониерите са получили четири акта и три констативни протокола. 258 са проверките през седмицата в териториалното поделение в Търговище, 102 в ДГС-Омуртаг и 6 в ДЛС-Черни лом, където също са заловени нарушители и отсечената от тях дървесина е конфискувана.

 

Над 3 кубика дърва за огрев са прибрали от бракониери служители на ДГС-Варна и за деянието са им съставили четири акта и един протокол. 50 са проверките в ДГС-Цонево, 31 в ДГС-Генерал Тошево. Близо кубик дърва задържаха през изминалата седмица и горските от ДГС-Добрич, а на нарушителите са съставени два акта. Толкова са и актовете в ДЛС-Тервел, където незаконните кубици са два.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна