Много варненци отпътуваха към родните си места
Подобна тенденция има в София, Пловдив и Бургас
Публикувана: 16 Mar 2020 | 13:06
Снимката е илюстративна.

Още в първия ден от уикенда - събота, когато Варна беше пожалена от коронавируса, немалко семейства товариха автомобилите си с храна (след шокиращо пазаруване в хипермаркет) и куфари, очевидно стремейки се да "избягат" от опасностите на големия град. Предполагаем "оазис" на спокойствието са малките населени места, а медии съобщават, че подобна тенденция има в София, Пловдив и Бургас.


Доколко е добре в условията на зараза да се отиде на гости на по-възрастни роднини (майка и баща; баба и дядо)? Нали именно те са и най-застрашени. На пръв поглед математически възможността за пренасяне на коронавирус е пренебрежимо ниска, но всяко вероятно събитие рано или късно се случва. А подобен ход носи и допълнителен риск, защото е свързан с отдалечаване от мястото, на което може да се получи бърза и адекватна медицинска помощ в случай на нужда. 


Домашната карантина за някои наши сънародници се транформира в пътуване на село. Където няма да има проблеми с храната, а съществуват и запаси с вино и ракия.


И така (засега) до 29 март, когато се надяваме най-лошото вече да е минало!

 

Борис Проданов

 

Още по темата: Обществените трапезарии работят, раздават и суха храна

Коментари ( 0 )