IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Област Варна
18:34 | 23 март 2020
Обновен: 14:46 | 28 март 2024

Варненското енерго продължава да работи ефективно в условията на извънредно положение

Прекъсвания ще има само при случаи на възникнали аварийни или неотложни ситуации

По материала работи: Пламен Янков
Варненското енерго продължава да работи ефективно в условията на извънредно положение

Веднага след обявеното от Народното събрание на Република България извънредно положение, в компаниите от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна беше извършена оптимизация на всички работни процеси. Приоритет остава опазване на здравето на служителите и клиентите на компанията.
 

Едновременно с мерките за ограничаване на разпространението на вируса, компанията се стреми отговорно да изпълнява мисията си на дружество с обществена значимост и да гарантира сигурно и непрекъснато снабдяване с електрическа енергия на клиентите си, както и да изпълнява условията по издадените лицензии. Дружеството продължава да е и в постоянен диалог с отговорните държавни институции и при необходимост ще предприема адекватни мерки, в зависимост от промяната на епидемичната обстановка. Компанията е създала организация за безопасността на служителите си, които имат пряк контакт с клиенти, като за тях приоритетно са осигурени средства за лична защита. 
 

От началото на въвеждането на извънредното положение са преустановени всички планови прекъсвания за ремонтни дейности и профилактика по електроразпределителната мрежа. Прекъсвания ще има само при случаи на възникнали аварийни или неотложни ситуации.
 

През изминалата седмица ЕРП Север провери готовността за непрекъснато електрозахранване на близо 60 лечебни заведения, включително болници, поликлиники и медицински центрове на територията на Североизточна България, като готовността за постоянно електрозахранване на лечебните заведения е изпратена на Министерство на енергетиката.
 

Също така, във връзка с вече приложените общи мерки за безопасност в Центровете за обслужване на клиенти на ЕНЕРГО-ПРО (регулярна дезинфекция, намалено работно време, раздалечаване на работните места и допускане само по един клиент на гише), беше предложен, а вече и приведен в действие от страна на ЕНЕРГО-ПРО Варна, план за отложено плащане на сметките за м. март за консумираната от битови потребители електроенергия с допълнителни 10 дни спрямо текущите срокове. 
 

„Заедно с предприетите мерки по опазване на здравето на служители, клиенти и контрагенти по време на тази криза, ние повече от всякога се гордеем със служителите си, които осигуряват непрекъсваемост на електрозахранването на цяла Североизточна България. Проявената култура на съпричастност и социална отговорност е пример за изпълнение на обществения дълг и не бихме успели, ако не правим всичко по силите ни да обезпечим с подходящи мерки опазване на здравето на всеки един наш служител“, коментира Ангел Ангелов, председател на УС на ЕНЕРГО-ПРО Варна.
 

Компанията призовава всички свои клиенти да ограничат посещенията си в клиентските центрове в Североизточна България. От тази седмица се въвежда и ограничението от 08:30 до 10:30 часа  да се обслужват приоритетно клиенти на възраст на/над 60 години. Компанията апелира към клиентите да използват онлайн възможностите за дистанционно обслужване относно плащане на месечни сметки, проверка на консумирана електроенергия, актуализация на клиентски данни. В секция контакти на сайта на ЕНЕРГО-ПРО на разположение на клиентите са всички телефони, имейли и пощенският адрес на дружеството, на които могат да отправят своите запитвания, да изпращат писма в зависимост от конкретната нужда, без да се налага да посещават физически офис на компанията.
 

За опазване здравето на всички служители на компанията, както и на своите клиенти и контрагенти, ЕНЕРГО-ПРО въведе гъвкаво работно време и възможност за работа от дома. Центровете за обслужване на клиенти ще бъдат отворени всеки делничен ден от 8 до 14 часа с обедна почивка от 12 до 12.30 часа, по време на която в помещенията ще се извършва дезинфекция.


Четете още: Бойко Борисов: Поръчах 1 млн. теста за коронавирус

Коментари

Новини Варна