IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Област Варна
16:36 | 2 април 2020
Обновен: 22:51 | 26 март 2024

Колективите на трите варненски прокуратури ще дарят кръв

Графикът ще предотврати струпването на много хора по време на кръводарителската акция

По материала работи: Пламен Янков
Колективите на трите варненски прокуратури ще дарят кръв

Колективите на трите варненски прокуратури – Апелативната, Окръжната и Районната, подкрепят призива на Прокуратурата на Република България за кръводаряване и доброволчество. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна. Прокурори, следователи и служители ще се включат в даряването на кръв за лечебните заведения във Варна, като решението за участие на всеки е лично и съобразено със здравословното му състояние.
 

По предварително уточнен график магистратите и служителите ще дарят кръв в помощ на нуждаещите се в Районния център по трансфузионна хематология. Графикът ще предотврати струпването на много хора по време на кръводарителската акция.
 

Това се случва, след като от призива на ПРБ стана ясно, че от началото на месец март е отчетен сериозен спад на желаещите да дарят кръв. Спасяването на човешки животи с даряването на кръв може да направи всеки здрав човек след преценка на лекарите.


Четете още: Учители даряват на лекари във Варна

Коментари

Новини Варна