IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Област Варна
15:07 | 14 май 2020
Обновен: 12:16 | 20 март 2024

Семейство от Девня получи „Пробация“ за нарушаване на карантината

Това стана след одобрено от съда споразумение с прокуратурата

По материала работи: Ставри Таргов
Семейство от Девня получи „Пробация“ за нарушаване на карантината

Съпрузи от Девня получиха наказание „Пробация“ с две мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес и задължителни срещи с пробационен служител за срок от осем месеца, след като признаха вината си и сключиха споразумения с Териториалното отделение в Девня към Районната прокуратура във Варна. Те са били одобрени днес с определения на Девненския районен съд.  

 

Заради многобройните смекчаващи обстоятелства глоба не е наложена на съпрузите.

 

Калин К. и съпругата му Елеонора Р. се завърнали от Германия на 21 март тази година. В предписанието на здравните власти посочили адрес за изтърпяване на задължителната карантина от 14 дни.

 

На 26 март двамата отишли в магазин. На улицата били засечени от полицейски екип, който вече ги проверявал дали спазват социална изолация. Служителите разпознали двамата гурбетчии.

 

Така срещу тях били образувани досъдебни производства по член 355, ал. 2 от НК за нарушаване на правила и мерки, издадени против разпространяването на COVID-19 по време на пандемия и извънредно положение.

 

Одобрените от Девненския районен съд споразумение са окончателни и влизат в сила веднага.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна