Избраха представители в Регионалния съвет за развитие на Североизтока
Те са общо 11 на брой
Публикувана: 25 Sep 2020 | 16:07

Кметове и председатели на общински съвети от общините в четирите области на Североизточния регион - Варна, Шумен, Търговище и Добрич избраха своите 11 представители в РСР и техните легитимни заместници.

 

Представителите на Варненска област в Регионалния съвет за развитие са кметът на община Варна Иван Портних, кметът на Девня Свилен Шитов, кметът на община Ветрино Димитър Димитров, кметът на община Вълчи дол Георги Тронков и кметът на община Долни чифлик Красимира Анастасова.

 

При невъзможност за участие в работата на РСР, титулярите ще бъдат представлявани от легитимно избрани заместници, които днес също бяха избрани с явно гласуване.

 

От Варненска област заместник-представители са председателят на ОС Варна Тодор Балабанов, кметът на Дългопол Георги Георгиев, кметът на Провадия Жоро Илчев, Данаил Йорданов – кмет на община Суворово и Пеньо Ненов – кмет на община Бяла.

 

От Добричка област за членове на новия Регионален съвет за развитие бяха избрани кметът на община Добрич Йордан Йорданов и кметът на община Добричка Соня Георгиева.

 

Техни заместници ще бъдат Мариян Жечев – кмет на община Шабла и Йордан Стоянов – председател на ОС Каварна.
Област Търговище ще бъде представена в Регионалния съвет за развитие от кметовете на общините Опака – Мехидин Кадиров и на Търговище – Дарин Димитров.

 

За заместници бяха избрани председателите на общински съвети в Търговище – Емине Якубова и на Антоново – Юсуф Исмаилов.

 

От квотата на област Шумен в РСР ще работят като титуляри кмета на Шумен Любомир Христов и кмета на община Венец Нехрибан Ахмедова.

 

За техни заместници бяха определени председателите на общинските съвети на Смядово – Борислав Борисов и на Каолиново – Зия Назиф.

 

Черно море

Коментари ( 0 )