В Търговище отложиха масовите мероприятия
Само за два дни здравните инспектори са установили над 40 нарушения за неспазване на противоепидемичните мерки
Публикувана: 16 Oct 2020 | 16:16

Новите случаи в Търговище са 45. В града са отложени всички масови мероприятия, докато пикът на заразата отмине.

 

Само за два дни здравните инспектори в Търговище са установили над 40 нарушения за неспазване на противоепидемичните мерки в заведения, предприятия и в градския транспорт.
 

 

Дарин Димитров, кмет на Община Търговище: Сутринта в определени автобуси са забелязани шофьори без маски или хора, които носят неправилно маските, но с контрола постепенно това ще се оправи.


Като превантивна мярка, втори ден учениците от двете най-големи гимназии в Търговище се обучават дистанционно.

 

Сградите на учебните заведения са дезинфекцирани. Очаква се в понеделник децата да се върнат отново в класните стаи, но ако отново има ръст на заразени с коронавирус, те ще продължат да учат от вкъщи. В момента с COVID-19 са 14 преподаватели.

 

Анета Куманова, директор на СУ „Проф. Никола Маринов"-Търговище: В тази обстановка всички сме притеснени, радвам се, че колегите ми са мотивирани да дадат един качествен образователен процес.

 

В болницата в Търговище всички легла вече са заети. Ръководството на здравното заведение е изразходвало 50 000 лева над бюджета, за да осигури защитни облекла за медицинския персонал. В момента в болницата набират средства за апаратура за PCR тестове, съобщава БНТ.

Коментари ( 0 )