IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Област Варна
16:16 | 16 октомври 2020
Обновен: 12:40 | 23 април 2024

В Търговище отложиха масовите мероприятия

Само за два дни здравните инспектори са установили над 40 нарушения за неспазване на противоепидемичните мерки

По материала работи: Ставри Таргов
В Търговище отложиха масовите мероприятия

Новите случаи в Търговище са 45. В града са отложени всички масови мероприятия, докато пикът на заразата отмине.

 

Само за два дни здравните инспектори в Търговище са установили над 40 нарушения за неспазване на противоепидемичните мерки в заведения, предприятия и в градския транспорт.
 

 

Дарин Димитров, кмет на Община Търговище: Сутринта в определени автобуси са забелязани шофьори без маски или хора, които носят неправилно маските, но с контрола постепенно това ще се оправи.


Като превантивна мярка, втори ден учениците от двете най-големи гимназии в Търговище се обучават дистанционно.

 

Сградите на учебните заведения са дезинфекцирани. Очаква се в понеделник децата да се върнат отново в класните стаи, но ако отново има ръст на заразени с коронавирус, те ще продължат да учат от вкъщи. В момента с COVID-19 са 14 преподаватели.

 

Анета Куманова, директор на СУ „Проф. Никола Маринов"-Търговище: В тази обстановка всички сме притеснени, радвам се, че колегите ми са мотивирани да дадат един качествен образователен процес.

 

В болницата в Търговище всички легла вече са заети. Ръководството на здравното заведение е изразходвало 50 000 лева над бюджета, за да осигури защитни облекла за медицинския персонал. В момента в болницата набират средства за апаратура за PCR тестове, съобщава БНТ.

Коментари

Новини Варна