IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
11:39 | 7 ноември 2017
Обновен: 06:31 | 7 април 2024

Адвокати и ученици залесиха дръвчета

Нова инициатива предвижда подрастващите във варненски училища да бъдат запознавани с основите на правото

По материала работи: Пламен Янков
Председателят на Варненската адвокатска колегия Юлиян Георгиев и директорът на ПГГСД “Николай Хайтов“ Мария Георгиева засадиха първата фиданка.

Адвокати и ученици залесиха 10 фиданки – елхички и туи, в зелена площ на кръстовището на бул. „Христо Ботев“ и „Александър Дякович“. Инициативата е на Варненската адвокатска колегия и ПГГСД “Николай Хайтов“. Поводът е професионалния празник на Българската адвокатура – 22 ноември, и патронният на гимназията. Мястото за залесяването бе определено от районното кметство.

 

Ученици практиканти от гимназията помогнаха за изкопаването на дупките за дръвчетата.

 

 

Организирахме засаждането съвместно с директорката на гимназията, която изпрати ученици практиканти, каза председателят на Варненската адвокатска колегия Юлиян Георгиев. Подписахме и меморандум с директора на РУО – Варна, Венцеслава Генова за друга инициатива. Наши колеги ще посещават варненски училища и ще запознават учениците със същността на правото, правата и задълженията им пред закона, негативните явления в обществото и други. Идеята е да влезем в света на младите и те да осъзнаят същността на нашата професия и нейните проблеми, поясни Георгиев.  Хубавото е, че много колеги откликнаха на инициативата и изявиха желание да ходят по училищата. Крайната цел е свързана с превантивен ефект сред младото поколение, обобщи Георгиев.

 

СТАВРИ ТАРГОВ

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

Коментари

Новини Варна