IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
11:11 | 23 ноември 2017
Обновен: 11:10 | 13 април 2024

И учениците от гимназията по горско стопанство ще стават лидери

Тренинг на МИКЦ Варна ще ги учи на работа в екип и лидерски умения

По материала работи: Юлиян Атанасов
И учениците от гимназията по горско стопанство ще стават лидери

Още един тренинг на Младежки информационно-консултантски център – Варна (МИКЦ) предстои да бъде проведен на 24 ноември от 11 ч. в професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов“. Заниманията ще подготвят учениците за работа в екип и лидерски умения и са част от обучителната програма за 2017 г. Идеята за обучението идва от самите ученици, които участваха в предишни инициативи на младежкия център и пожелаха екипа да гостува в тяхното училище и да проведе специално за тях обучителен курс. Темата е „Лидерски умения“. Чрез методите на неформалното учене ще бъде обърнато внимание на изграждането на екип и уменията за работа в екип, как се става лидер и как се развиват лидерските умения. Ще бъдат организирали различни ролеви игри и ще бъдат разгледани реални примери на добри и лоши практики по темата. Обучението ще помогне на учениците при участието им в извънкласните дейности, в които се включват активно. Обучител ще бъде Симеон Петров, който има опит по темата и успешно реализирани обучения в сферата на неформалното образование във Варна и София.

 

Това обучение е предназначено за определена група от хора. Целта е младежите сами да осъзнаят нуждата от преминаване на даден тип тренинг. Единственото условие, на което трябва да отговарят е да сформират група от минимум 10 младежи на възраст между 15 и 29 години. След това в удобен за двете страни ден и час се провежда самото събитие, като младежкия център има за задача да обезпечи неговото провеждане.

 

Четете още: Академия „Иновация в действие“ или как да направим света по-добър

Коментари

Новини Варна