IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
15:05 | 5 декември 2018
Обновен: 15:08 | 28 март 2024

Влагат над 11 млн. лв. за модернизация на IV микрорайон във „Владиславово“

Това е най-големият проект в общината по програма „Региони в растеж“

По материала работи: Пламен Янков
Влагат над 11 млн. лв. за модернизация на IV микрорайон във „Владиславово“

Символична първа копка на облагородяването на IV микрорайон във „Владиславово“ бе направена днес. Ремонтните дейности са на стойност над 11 млн. лв. Те включват подмяна на подземната инфраструктура – водопроводи и канализация, направа на улична, алейна мрежа, детски и спортни площадки, кътове за отдих. Това е най-големият проект по оперативна програма „Региони в растеж“ на територията на община Варна, съобщи неговият ръководител Тихомир Тимов, началник на отдел „Общинска инфраструктура.“ Той трябва да приключи за 8 месеца, в началото на пролетта. Финансирането е от оперативната програма, подмяната на подземните комуникации е за сметка на общината.  Предвижда се и основен ремонт на ул. „Янко Мустаков“ в участъка от бул. „Константин и Фружин“ до ул. „Света Елена“.

 

 

Символичната първа копка направиха Тихомир Тимов(вторият отдясно наляво) и кметът на „Владиславово“ Николай Костадинов.

 

 

Проектът тръгна, благодарение на усилията на много хора, посочи кметът на „Владиславово“ Николай Костадинов. Подменя се всичко, което може да създаде проблеми в бъдеще. IV микрорайон ще стане най-модерният във „Владиславово“, бе категоричен кметът. Ще бъде извършено цялостно преасфалтиране, ще бъдат изградени нови паркоместа, озеленяването ще е със собствена напоителна система. Ще има прекрасни възможности и за фитнес на открито, добави Костадинов.    

 

След ремонтите IV микрорайон ще стане най-модерният в квартала.

 

 

Облагородяване на околоблоковите пространства върви с пълна пара и във „Възраждане“ 1 във Варна. 

 

 

 

СТАВРИ ТАРГОВ

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна