IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избрано
11:41 | 12 юли 2019
Обновен: 06:07 | 17 април 2024

Ето кои са най-желаните паралелки след 7-и клас във Варна

Традиционно на първите три позиции са паралелки в Математическата гимназия

По материала работи: Слав Велев
Ето кои са най-желаните паралелки след 7-и клас във Варна

 

Справка за минималния бал по паралелки на първото класиране за прием след седми клас показва кои са най-желаните гимназии и специалности във Варна.

 

Традиционно на първите три позиции са паралелки в Математическата гимназия, съобщава БНР.

 

Най-висок е минималаният бал за паралелката "Математика и информатика" с преподаване на немски език. Тук последния приет бъдещ осмокласник има 475 точки. 451,750 точки са били нужни за прием във втората по интерес специалност - "Софтуерни и хардуерни науки" с изучаване на немски език. В топ 3 е и "Системно програмиране" с английски език - 446 точки.

 

Веднага след това са немските паралелки в ГПЧЕ "Йоан Екзарх" с усилено изучаване на английски език, математика и информационни технологии,  за които са били нужни поне 439 точки.

 

На пето място е специалността "Математика и информатика" с английски език (434,5 точки). Тук се е записал и ученикът, изкарал най-висок бал в кампанията след 7-и клас във Варна - 496,5 точки.

 

Нататък в топ 10 се редуват различните паралелки в Първа езикова и ГПЧЕ "Йоан Екзарх", разделени според това кой друг предмет ще се изучава с допълнителни часове.

 

Ето и какви са били минималните балове на елитните гимназии във Варна:

 

В  Математическата гимназия "летвата е паднала" на 434,5 точки.

 

На второ място е Първа езикова, където за влизане са били нужни поне 407,5 точки.

 

В ГПЧЕ "Йоан Екзарх" - 378,5, а в 4-та езикова - 354,5 точки.

 

Сред професионалните гимназии най-висок бал е бил нужен за специалността "Икономика и мениджмънт" във Варненската търговска гимназия "Г.С. Раковски" .

 

 

Коментари

Новини Варна