IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
15:10 | 15 август 2019
Обновен: 08:19 | 15 април 2024

Стартира шестото издание на „Лятно кино в квартала“

Освен специалната селекция заглавия от българското и европейското кино, в програмата са включени и 12 късометражни филма, които ще предшестват всяка една от прожекциите

По материала работи: Пламен Янков
Стартира шестото издание на „Лятно кино в квартала“

Шестото издание на „Лятно кино в квартала“ започна с прожекция на 14 август в кв. „Чайка”, събрала над 500 почитатели на българското кино. Зрителите гледаха филма „Посоки” на режисьора Стефан Командарев.
 

За пореден път филмовият маратон ще се проведе в кварталите на Варна. До 25 август варненци и техните гости ще могат да гледат 11 филма, а локациите са 12 – паркът във „Владиславово“, поляната до бл. 75 във „Възраждане“, паркът в кв. „Аспарухово“, кв. „Левски“, дворът на училище „Панайот Волов” във „Виница“, дворът на училище „Ангел Кънчев” в Цветния квартал, стълбите пред паметника в кв. „Бриз“, поляната до бл.27 в кв. „Чайка“, градинката пред читалище „Отец Паисий“ и Ботевата градинка.
 

Освен специалната селекция заглавия от българското и европейското кино, в програмата са включени и 12 късометражни филма, които ще предшестват всяка една от прожекциите.
 

Освен филма „Посоки“, другите родни заглавия в афиша са „Вездесъщият“ на режисьора Илиян Джевелеков и съвсем новата българска лента „Опърничавите“, с участието на познатия на всички варненци Симеон Лютаков.
 

В кварталите на Варна ще могат да се видят и френските филми „Споделен мъж“, „Тя си отива“, „Чувствам се добре“ и „Последният диамант“, два италиански филма – „Фамилната къща“ и „Мястото“, руската фантастична лента „Пазители“ и испанският „Всички знаят“ с Пенелопе Круз и Хавиер Бардем.
 

Прожекциите на късометражните филми  започват в 20,30 ч, а на  пълнометражните в 21 ч. Входът е свободен. Препоръчва се зрителите да заемат места пред екрана по-рано, както и да си носят нещо за сядане, съобщават организаторите. Проектът се осъществява с подкрепата на Фонд „Култура” към община Варна.

 

Коментари

Новини Варна