IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
11:39 | 18 септември 2019
Обновен: 16:07 | 14 април 2024

18 двойки ще си кажат „Да“ на 19.09.19 във Варна

Повечето младоженци, заложили на нумерологията са запазили датата от миналата година

По материала работи: Слав Велев
снимки: Ели Маринова

18 двойки ще си кажат заветното „Да“ на 19.09.19 г. във Варна. Това каза Капка Кателиева, организатор на сватби в Ритуалната зала. Интересът към тази дата е голям заради трите деветки, въпреки, че денят се пада през седмицата - четвъртък. Желаещите да минат под венчилото са заявили този ден още от миналата година. Доколкото позволява делничният ден, младоженците са поискали церемониите им да бъдат максимално тържествени, заради сюблимната дата, натоварена с астрални очаквания. Сватбените тържества ще се проведат от 11 до 15 часа. 

 

Според нумеролозите, 9 означава всемогъщество и представлява Тройна триада (3х3). В християнството то е Божествено и ангелско число - девет са ангелските чинове; три йерархии - висша, средна и низша, всяка с по три чина: Серафими - Херувими - Престоли; Господства - Сили - Власти; Начала - Архангели - Ангели. С 9 се свързва Спасението - духовно и физическо. При питагорейците деветката е пределът на всички числа, в който съществуват и се въртят всички останали, а в скандинавската и древногерманската символика, девет е свещено число. Девет символизира осемте стъпала около цикъла на живота, плюс неподвижния център. Египтяните виждали в неподвижния център Ра, господаря и властелина на деветте божества на Ану.

ДЕВЕТ СА МУЗИТЕ, девет са и месеците на бременността, период на подготовка за вътрешно творческо узряване. Девет представлява човека и всичко, свързано с физическия и материален план на неговото съществуване. Емблема на материята. Във франкма-сонството съществува ритуал, който се нарича "деветте избрани рицари" и включва девет рози, девет горящи свещи и девет почуквания. Девет е най-висшето от единичните числа и онези, които се намират под негово влияние, са смели и всеотдайни хора, носещи в себе си истинска любов към човечеството. Деветиците са способни на големи духовни и интелектуални постижения.

 

Само две двойки ще се венчаят обаче на 29.09.19 г., въпреки, че датата също съдържа три деветки.

Ели Маринова

Снимка архив авторът

 

Възпитаници на ВСУ „Черноризец Храбър“ ще социализират некропола във Варна

Коментари

Новини Варна