IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
14:33 | 20 септември 2019
Обновен: 22:12 | 9 март 2024

Новият посланик на Германия: „Варна дестинация за 4 сезона“ е прекрасна инициатива

Кметът Иван Портних се срещна с Н. Пр. Кристоф Айххорн

По материала работи: Пламен Янков
Новият посланик на Германия: „Варна дестинация за 4 сезона“ е прекрасна инициатива

Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с Н. Пр. Кристоф Айххорн, посланик на Германия. Той бе придружаван от почетния консул на Федерална Република Германия във Варна Недялко Неделчев.

 

 

„Вчера по обяд връчих своите акредитивни писма на президента, след това веднага се качих на самолета и пристигнах във Варна, защото тук има много интересни контакти с Германия. От една страна е туризмът, а от разговорите с кмета разбрах, че има много интересни идеи за развитието на спа и баленотуризъм, за прекрасната инициатива „Варна дестинация за четири сезона“. Вие сте градът на 4-те сезона“, заяви Н. Пр. Кристоф Айххорн. Той допълни, че в момента край Варна се провежда среща на Фондация „Александър Хумболт“, в която участват над 400 известни учени, които са стипендианти на организацията.  „Много бих искал да се срещна с тях, защото тук има интересни университети, с които можем да имаме още по-тясно сътрудничество . Сигурен съм, че във Варна съществува един много добър потенциал. И аз като нов посланик мога поне малко да помогна и ще го направя с огромно удоволствие“, допълни той. 

 

 

„Чест е за Варна да бъде първият град извън столицата, който посреща новия посланик на Германия. Разговорът с Н. Пр. Кристоф Айххорн бе изключително интересен. Споделих, че имаме много добри контакти с нашите градове-партньори Рощок, Хамбург, Реклингхаус. Мотивирани сме въз основа на тези традиционни партньорства да развием много по-активно сътрудничество в областта на образованието, както и работа по различни европейски програми“, заяви кметът Иван Портних.

 

Коментари

Новини Варна