IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
09:58 | 18 октомври 2019
Обновен: 17:09 | 21 март 2024

Варненски кардиохирург е „Лекар на годината 2019“

Проф. д-р Пламен Панайотов от УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна има над 30 години лекарска практика

По материала работи: Пламен Янков
Варненски кардиохирург е „Лекар на годината 2019“

Началникът на Клиниката по кардиохирургия при УМБАЛ „Света Марина“ – Варна проф. д-р Пламен Панайотов бе удостоен с отличието на БЛС „Лекар на годината 2019“. Призът му беше връчен от председателя на съсловната организация д-р Иван Маджаров на тържествена церемония в София. Високото отличие, което БЛС традиционно връчва в навечерието на Деня на българския лекар, е признание за цялостната работа.

 

„Вълнуващ за мен момент! Не съм очаквал да бъда лекар на годината, но се чувствам вдъхновен от тази награда. За мен това е признание за всички тези години, в които работя и най-вече за последните 15 години, в които работя като преподавател в МУ-Варна и като кардиохирург в УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна”, бяха думите на проф. Панайотов при получаване на наградата. Той благодари на проф. Красимир Иванов за възможността да се развива, както и на целия си екип.  

 

Проф. Панайотов има над 30 години лекарска практика, като повече от 25 са в кардиохирургията. От 15 години е преподавател в МУ-Варна и водещ кардиохирург в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. 

Коментари

Новини Варна