IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Общество
19:47 | 14 януари 2020
Обновен: 16:49 | 21 март 2024

Храм „Св. Атанасий“ във Варна ще отбележи своя празник на 18 януари

По установена вече традиция след службата ще бъде отслужен водосвет и ще се освети риба, която ще се раздава на всички присъстващи

По материала работи: Пламен Янков
Храм „Св. Атанасий“ във Варна ще отбележи своя празник на 18 януари

Храм "Св. Атанасий" във Варна ще отбележи своя храмов празник на 18 януари. По този повод на 17 януари (петък) от 17.00 ч. в храма ще се отслужи вечерня с петохлебие.

 

На 18 януари (събота) от 9.00 ч. Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи празнична архиерейска св. Литургия. В нея участие ще вземат свещеници от Варненска и Великопреславска епархия и други епархии в страната.

 

По установена вече традиция след службата ще бъде отслужен водосвет и ще се освети риба, която ще се раздава на всички присъстващи. Църковното настоятелство е приготвило 400 порции за участващите в светата литургия миряни. За празника излиза първи брой за 2020 година на енорийския вестник "Православен глас", който се разпространява безплатно.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна