IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Област Варна
09:46 | 24 февруари 2020
Обновен: 13:34 | 18 април 2024

Жълт код за силен вятър във Варна и страната

Следобед с пориви до 20 м/с.

По материала работи: Слав Велев
Жълт код за силен вятър във Варна и страната

Жълт код за силен вятър е обявен за днес в област Варна, както и в цялата страна, съобщиха от НИМХ. През страната ще премине студен атмосферен фронт.Преди обяд в Северна България, а след обяд и в Южна северозападният вятър ще е силен до бурен, на места с пориви до 25 метра в секунда. Във област Варна около и след обяд ще духа силен и бурен северозападен вятър с пориви до 20 м/с.

 

За крайбрецитето се очаква усилване на вятър от северозапад до 14-19 м/с(7-8 по Бофорт) с пориви 20-22 м/с(8-9 по Бофорт). През страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността ще е променлива, без съществени валежи. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 12 и 17 градуса. На Черноморието преди обяд ще духа до умерен югозападен, а след обяд силен северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 13-17 градуса. Над планините ще е ветровито - с бурен до ураганен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

Четете още: Между блоковете в "Столипиново“ се появи кошара за овце

Коментари

Новини Варна