IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
13:21 | 15 март 2020
Обновен: 18:38 | 15 май 2024

От утре в училищата във Варна започват занятия в електронна среда

РУО – Варна, с призив към децата, родителите и педагозите

По материала работи: Ставри Таргов
 От утре в училищата във Варна започват занятия в електронна среда

Във връзка с обявеното извънредно положение в Република България със заповед на министъра на здравеопазването, свързано с разпространението на COVID-19 в световен мащаб, от 16.03.2020 година във всички образователни институции в област Варна учебните занятия се прекратяват.

 

От понеделник във всички училища започват занятия в електронна среда. Това съобщават от Регионално управление на образованието във Варна.

 

Уважаеми ученици, времето извън класните стаи не трябва да снижава образователната Ви активност и мотивираност.

 

Наложително е да продължите да работите от вкъщи, по инструкции и задачи на учителите си, да продължавате да създавате нови умения и да развивате знанието си, активно да участвате в образованието си – за овладяване на учебното съдържание, с което Вашите учители ще Ви подават по електронен път. Поддържайте активността си, като се упражнявате върху вече преподадените уроци.

 

Търсете нови източници на информация и я вграждайте в собствената си компетентност под ръководството на учителите си, се казва в съобщение на РУД – Варна.

 

Ограничете максимално достъпа си до обществени места. Избягвайте физически контакт с други хора. Използвайте активно средствата за лична защита и хигиена, осигурени от Вашите семейства.

 

Бъдете дисциплинирани и отговорни! Към себе си, близките си и към обществото!

 

Уважаеми родители, като отговорни граждани следете здравословното състояние на своите деца. Осигурете им лични предпазни средства. При най-малко съмнение за влошаване на здравето им, незабавно потърсете медицинска помощ.

 

Подкрепяйте и мотивирайте децата си да се запознават редовно с учебните материали, предоставени им по различни канали от техните учители. Бъдете партньори на учителите! Работете екипно в името на израстването на децата си – физическо, личностно, гражданско.

 

Уважаеми директори и педагогически специалисти,призоваваме Ви да въведем иновациите си в действие; да използваме създалата се сложна ситуация, като приложим педагогическите си знания и умения и приведем работата си към дигиталното общуване с учениците и не допуснем пропуски в подготовката им и снижаване на образователни резултати; да направим голяма крачка към образование в дигитална среда:

 

●да използвате технологичните възможности за обмяна на образователни ресурси с учениците и непрекъснат контакт с родителите;

 

● да насърчавате родителите да мотивират и контролират децата си;

 

● да консултирате и отговаряте на въпроси от учебния материал, които затрудняват учениците;

 

● да осигурите здравословни и безопасни условия за работа и обучение в повереното Ви училище.

 

●да проявим обществена отговорност, солидарност и взаимопомощ – работете в електронните платформи, споделяйте електронни ресурси, проявете креативност при организирането на електронно обучение, свързвайте се помежду си, оказвайте си взаимопомощ.

 

Надяваме се с отговорност и общи усилия да преодолеем този труден период, се казва още в съобщението.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна