IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
12:50 | 30 март 2020
Обновен: 22:13 | 23 април 2024

Продължава раздаването на маски на възрастни хора във Варна (СНИМКИ)

От началото на инициативата са се включили 50 доброволци

По материала работи: Пламен Янков
Продължава раздаването на маски на възрастни хора във Варна (СНИМКИ)

Продължава раздаването на маски на възрастни хора във Варна, предават от общинската пресслужба. По инициатива на кмета Иван Портних от 25 март в града се провежда кампания по раздаване на предпазни средства за хора над 60 г. Акцията се провежда всеки ден от 8.30 до 10.30 ч. и вече са обхванати над 8000 души.
 

Към момента са обхванати 11 големи хранителни магазина. От утре предстои в инициативата да се включат още 26 обекта от други вериги.
 

От началото на инициативата са се включили 50 доброволци. Някои от тях са записани на откритите телефони на Община Варна, други са доброволци от НПО-та, традиционно работещи с общинските структури, както и представители на БЧК-Варна и Асоциация на студентите - медици в България. Те разясняват на хората как могат да се предпазват у дома и навън, какви са важните санитарно-хигиенни изисквания, които трябва да спазват, както и защо е важно носенето на лични предпазни средства. Кампанията ще продължи и през следващите дни.


Четете още: Още 40 лица са включени в Домашния социален патронаж във Варна


Снимки: Общинска пресслужба

 


Коментари

Новини Варна