IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
14:50 | 31 юли 2020
Обновен: 04:53 | 25 март 2024

Държавата осигури пари за нов физкултурен салон на СУ "Найден Геров" във Варна

Спортните занимания през зимата се провеждат в две пригодени за целта класни стаи

По материала работи: Ставри Таргов
Държавата осигури пари за нов физкултурен салон на СУ "Найден Геров" във Варна

VII СУ "Найден Геров" във Варна е на път да се сдобие с нов модерен физкултурен салон. Това става възможно, след като училището бе включено в списък, утвърден от Министерството на образованието, за изграждане и оборудване на физкултурни салони.
 

За всички учебни заведения от списъка правителството одобри допълнителни разходи към бюджета на Министерството на младежта спорта (ММС), на стойност 25 млн. лв.

 

За изграждането на новите спортни обекти е възложен и изработен типов инвестиционен проект, който ще бъде адаптиран към терена на всяко училище, се съобщава в писмо до Община Варна от ММС.

 

Адаптирането и изграждането на салоните ще бъде извършено от изпълнители, избрани от ММС, въз основа на възложени нарочни обществени поръчки. Предстои ръководството на СУ "Найден Геров" да подаде съответните документи до министерството.

 

Сградата на СУ "Найден Геров" бе ремонтирана миналата година по европейски проект "Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна", обновени бяха и спортните площадки в двора на училището.

 

Дългогодишна мечта на деца и учители обаче бе изграждане на физкултурен салон, тъй като спортните занимания през зимата се провеждат в две пригодени за целта класни стаи.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна