„Най-сладкият ден“ ще се проведе навръх Свето Успение Богородично и празника на Варна
Мястото - до Слънчевия часовник в морската градина
Публикувана: 10 Aug 2020 | 11:54

„Най-сладкият ден“ се задава като запъхтян малчуган, с боси крачета и светнали от радост очи, за да допълни със своята чиста детска енергия и жизнерадостна еуфория още два празника - Свето Успение Богородично и Ден на Варна.

 

 

Заключили „вдън гори тилилейски“ стреса от изолацията - участници, организатори, малчугани и публика ще бъдат отново заедно в преградката на лятото, на 15 август, на входа на Морската градина /до слънчевия часовник/, завладени от целодневен концерт с изпълненията на най-талантливите деца и младежи на Варна, събрани на сцената на „Най-сладкият ден“.

 

 

За 11-та поредна година тече организацията за най-мащабния детски и младежки културен форум, който по традиция е на открито. Тази година основателите на инициативата добавят и огромна отговорност. Предвид обстоятелствата събитието ще бъде проведено с изключителни превантивни мерки за сигурност, за да се гарантира спокойствието и здравето на всички, които ще бъдат част от празничната фиеста.

 

 

Повече от всякога в тези дни имаме нужда от надежда и позитивни послания.  Такава е мисията на „Най-сладкият ден“ - да носи радост, забавление и наслада.

 

 

За да е истински незабравим празникът, организаторите призовават:

 

 

„Забавлявайте се, но бъдете отговорни – към участниците в събиитето, към себе си и всеки, застанал до Вас! Носете лични предпазни средства, спазвайте нужната дистанция и хигиена!“.

 

 

За целта са осигурени маски, ръкавици и дезинфектанти, както за участниците и доброволците на събитието, така и за стотици присъстващи. С цел превенция на здравето на посетителите ще бъдат поставени информационни табели с описание на правилата за спазване на отстояние и коридорите за еднопосочно преминаване. Водещият от сцената периодично ще призовава всички за спазване на нужната дистанция и ще информира за местата, където могат да се ползват дезинфектанти, осигурени от организаторите.

 

 

Отново безброй подаръци очакват даровитите изпълнители, представящи таланта си от сцената на „Най-сладкият ден“, а за децата от публиката ще има много лакомства и награди от провеждащите се през целия ден игри и томболи.

 

„Най-сладкият ден“ подкрепя обществено значими социални каузи като мащабния проект на Солвей Соди – „С предпазен колан на задната седалка“, насочена към обучението на деца за безопасно пътуване в автомобила, както и инициативата #БезОтпадъци, @МястоБългария, представени с презентации за разделно събиране на отпадъци.

 

Съпътстващи празника образователни презентации, уърк шопове, творчески и музикални работилници ще забавляват публиката на „Най-сладкият ден“.

 

 

За децата и младежите от публиката ще има игри и атракции от „Bike Basket”, младежко пространство „ХАМЕЛЕОН“ и сдружение „Неща с душа неща“. Тази година ще има и игра за родителите, с атрактивна награда осигурена от „ВЕТО" – уреди за вграждане. Ще бъдат представени занимателни творчески работилници на сдружение „Няма невъзможни неща“, екипа на „Лудите чайки“, Детски център „Мама и Аз“, училището по роботика „Robopartans“, ROCK SCHOOL и др.

 

Елате да „избухнем“ заедно – 15 август, от 10.00 до 18.00 часа – Входа на Морската градина, до Слънчевия часовник. „Най-сладкият ден“ Ви очаква!  

 

Усмивките, доброто настроение и отговорното спазване на дистанция са задължителни! Входът е свободен.

 

Черно море

 

 

Коментари ( 0 )