За пенсионерските клубове във Варна ще се осигури безплатен интернет
Предложението предвижда и по 200 лв. повече на година да вземат клубовете със самодейни колективи
Публикувана: 11 Apr 2019 | 12:27

Да бъде осигурен безплатен интернет в пенсионерските клубове във Варна предлагат общинските съветници от групата на ГЕРБ. Инициативата е в отговор на изразеното от възрастни хора желание по време на срещи с местните депутати.


Предложението предвижда и по 200 лв. повече на година за всеки от пенсионерските клубове, в които са организирани певчески и/или други художественотворчески самодейни колективи.

 

„Тези средства да бъдат предоставяни за пътни разходи на самодейните колективи при участието им в изяви извън територията на община Варна, като сумите да се изплащат след представяне на съответните отчетни документи“, се посочва в предложението, внесено от председателя на групата на ГЕРБ в Общинския съвет Марица Гърдева.

Марица Гърдева (вдясно)


Според предварителните анализи общата стойност на разходите за осигуряването на интернет връзка и увеличението на издръжката на пенсионерските клубове няма да надхвърли 10 000 лв. годишно. По този начин обаче ще се подобри социалният живот в клубовете и ще се даде възможност на възрастните хора да общуват и чрез новите технологии, става ясно от мотивите на предложението.

 

Още по темата: 78-годишна варненка се обучава в киберсигурност (СНИМКИ)


 

Коментари ( 0 )