IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Община Варна
18:18 | 12 юни 2019
Обновен: 20:49 | 22 април 2024

70 000 туристи от Дания идват на море във Варна

Впечатлен съм от развитието на града, каза посланикът на кралството у нас Сьорен Якобсен

По материала работи: Ставри Таргов
70 000 туристи от Дания идват на море във Варна

70 000 туристи от Дания идват всяка година на море по българското Черноморие и най-вече във Варна. Във вашия град имаме и много наши студенти, които учат в прекрасните Ви университети.

 

Освен това в България има и немалко датски инвеститори, предимно от IT сектора. Всичко това ме кара да мисля, че има голям потенциал за развитието на двустранните ни отношения. Това заяви при посещението си във Варна извънредният и пълномощен посланик на Кралство Дания Н. Пр. Сьорен Якобсен. В общината той се срещна със зам.кмета Пламена Маринова.

 

Посланик Якобсен идва за втори път във Варна. На срещата с него го запознахме с промените, извършени в града по европейски проекти за последната година и половина. Акцент в разговорите бе  и предстоящият туристически сезон, каза Пламена Маринова. Надявам се връзките в това отношение между Варна и Дания да се задълбочат, за което ще помогне и откритата директна авиолиния Варна – Копенхаген, добави тя.

 


Ставри Таргов

 

Коментари

Новини Варна