Двоен ръст на апартаментите за гости във Варна
Причината – ръст на неорганизираните туристи
Публикувана: 19 Jun 2019 | 14:00

Снимка: Live.Varna
 

Увеличаване на броя на категоризираните туристически обекти – стаи и апартаменти за гости, отчитат от дирекция „Туризъм“ към община Варна. През 2018 г. в морския град са регистрирани 260, което е ръст от 85% в сравнение с 2017 г. Положителната тенденция продължава и тази година, като до 10 юни категоризираните апартаменти за гости са се увеличили със 100% спрямо същия период на 2018 г. Причина - ръст на неорганизираните туристи, които посещават Варна, благодарение на увеличения брой директни полети от и до Варна, коментираха от дирекция "Туризъм".
 

Ако през 2016 г. Летище Варна е обслужвало 6 целогодишни дестинации, през 2019 г. те са вече 16, от които нискотарифните полети обслужват 12 дестинации, а 4 са редовните полети на другите авиокомпании. Нискотарифните полети генерират много повече туристи, тъй като ползват големи самолети и заетостта е почти винаги 100%, отчитат още от дирекцията.
 

Расте посещаемостта и на безплатните пешеходните турове в града. Тяхната целева аудитория са индивидуалните туристи, отседнали в града или местата за настаняване близо до Варна. Средната посещаемост в групите с екскурзовод на английски език е 20 - 25 души, като най-много туристи се включват от Франция, Германия, Великобритания и Холандия, а тази година има засилено присъствие и на летовници от САЩ. В групите с български екскурзовод се включват средно по 30 души.


 

Коментари ( 0 )