IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Община Варна
10:17 | 6 април 2020
Обновен: 04:20 | 19 март 2024

Тодор Балабанов: Общински съвет - Варна, започва виртуални заседания на комисиите

В условията на конферентен разговор всеки от съветниците може да се включи в обсъждането

По материала работи: Борис Проданов
Тодор Балабанов: Общински съвет - Варна, започва виртуални заседания на комисиите

Мобилното приложение Google Meet ще позволи провеждане на виртуални заседания на комисиите към Общински съвет - Варна. То ще бъде инсталирано на таблетите на общинските съветници, като по този начин те ще заседават дистанционно. В края на тази или началото на следващата седмица по такъв начин ще проведем комисиите "Здравеопазване" и "Социални дейности и жилищна политика", заяви за Медийна група "Черно море" председателят на местния парламент Тодор Балабанов.


Той допълни, че в условията на конферентен разговор всеки от съветниците ще може да се включи в обсъждането, като вземе думата, но без да прекъсва колегите си при изказването.


Законът обаче не позволява сесиите на Общинския съвет да се провеждат неприсъствено. Промяна на ЗМСМА от страна на Парламента може да коригира и това. Дотогава сесиите ще бъдат присъствени със спазване на всички противоепидемични мерки. Допълнително ще решим дали залата остава "Пленарна" има и вариант на открито, разкри още Тодор Балабанов.


Председателят на ОбС - Варна, допълни, че актуализация на бюджета на общината е неизбежна. За мерки срещу коронавируса са изхарчени непредвидими суми, приходната част също се променя - особено с решението местните данъци да се плащат с преференции до 30 юни.


Всичко зависи от продължителността на извънредното положение. Когато имаме повече яснота ще актуализираме и бюджета, завърши Тодор Балабанов.

 

Борис Проданов

 

Прочетете още: Балабанов: Работим по приложение за виртуални заседания на комисиите към ОбС

 

 

Коментари

Новини Варна