IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Община Варна
08:54 | 20 октомври 2020
Обновен: 10:52 | 25 април 2024

Деца от ОУ "Христо Ботев" във Варна пращат картички в космоса

Учениците вече илюстрираха своите послания

По материала работи: Ставри Таргов
Деца от ОУ "Христо Ботев" във Варна пращат картички в космоса

От 15 септември досега в Основно училище “Христо Ботев”- Варна, се проведе инициатива за рисуване на картички, които ще бъдат изпратени в Космоса.
    

 

Космическата поща е инициатива, която в България се координира от детския научен център „Музейко“. Космическата поща дава уникална възможност за учениците от цялата страна да си представят своята роля в бъдещето на планетата, търсейки отговор на въпроса „Защо Земята има нужда от Космоса?“.
     

 

Учениците вече илюстрираха своите послания, които по-късно ще бъдат изпратени в Космоса и ще бъдат върнати обратно на Земята от компанията Blue Origin на борда на своята ракета „Ню Шепърд“.

 

“Ню Шепърд” е система от многократно използваеми ракети за суборбитални космически полети на Blue Origin, предназначени да превозват астронавти и полезни товари за научни изследвания, отвъд линията на Карман – международно признатата граница на Космоса, и обратно до Земята. Тя е наречена на името на Алън Шепърд, първият американец, летял в Космоса.
     

 

След своето космическо пътешествие картичките ще бъдат върнати в училището с печат “Летял в Космоса” – като специален летял в Космоса сувенир. Учениците ще могат да наблюдават на живо по телевизията или в интернет изстрелването на ракетата.

 

Черно море
 

 

Коментари

Новини Варна