Руските военни дезинфекцираха втора болница в Италия
Те пристигнаха в страната, за да помогнат в борбата с COVID-19
Публикувана: 28 Mar 2020 | 14:05

Екипите с мобилни дезинфекционни комплекси на руската армия са дезинфекцирали второ медицинско заведение в италианската провинция Ломбардия. Това съобщи руското министерство на отбраната в събота, цитирано от световните медии.

 

"Екип от епидемиолози и вирусолози на Министерството на отбраната на Русия извърши цялостна санитарна дезинфекция на пансиона за възрастни хора "Каза Рипосо" в град Немуро.

 

Общо санирани са над 1500 квадратни метра интериор", се казва в съобщението.

 

Русия продължавa да помага на Италия, изпраща още лекари и оборудване за борба срещу COVID-19 Руската военна техника беше използвана и за обработка на достъпни пътища до пансиона със специален реагент.

 

Освен това, военните провериха още два обекта в Ломбардия, за да изяснят обхвата на предстоящата работа. Руските военни пристигнаха в Италия, за да помогнат в борбата с COVID-19 след разговори между президента Владимир Путин и премиера Джузепе Конте.

 

Те са оборудвани с подвижни дезинфекционни комплекси и мобилни лаборатории, които дават възможност да се определи възможно най-бързо причинителят на инфекцията.

 

Още по темата: Укорите не закъсняха: Конте вини в бездействие ЕС

Коментари ( 0 )