ГЕРБ и БСП може да вкарат равен брой депутати в Европарламента
Това показва четвъртият и последен набор от прогнози на ЕП
Публикувана: 18 Apr 2019 | 15:59

ГЕРБ и БСП може да вкарат равен брой депутати в Европарламента (ЕП). Това показва четвъртият и последен набор от прогнози на ЕП, основан на поредица от национални анкети за разпределението на 751 депутатски места.

 

Според прогнозата ГЕРБ ще получат шест места, БСП също шест, а ДПС две. ВМРО, Демократична България и Воля  ще се борят да вкарат по един евродепутат.

 

Данните са основани на проучвания на обществено мнение, публикувани в 28-те държави членки и събрани преди 15 април 2019 г. Те са обобщени от “Kantar Public” от името на ЕП.

 

Прогноза за разпределението на 17 места за България:

 

Партиите в ЕП са разпределени към съществуващите политически групи или към европейска политическа партия, с която са свързани. Всички нови формации, които още не са обявили намеренията си, са категоризирани като „други“.

 

 

Според сегашните намерения за гласуване в ЕС28 751-те места в следващия ЕП ще бъдат разпределени така:

 

Нито една от анкетите, използвани за пресмятането на прогнозираните места, не е била поръчвана от ЕП, се уточнява в съобщението. Това са публично достъпни проучвания на общественото мнение, публикувани от ясно идентифицирани национални институти в отделните държави членки.

 

/investor.bg

Още от: Политика

Коментари ( 0 )