Румен Радев: Заплахата за демокрацията не идва от армията, а от политиците
Честта, достойнството и конституционният ред са присъщи на Българската армия, каза президентът
Публикувана: 22 Apr 2019 | 15:04
Снимка: Investor Media group
Ако има заплаха за обществения ред и демокрацията в страната, тя не идва от Българската армия, а от онези политици и институции, които правят така, че морал и закон все повече да се раздалечават. Това заяви пред журналисти държавният глава Румен Радев, помолен да коментира изказване на министър-председателя, че в България има опасност от „военен преврат“.
 

Припомняме, че в събота премиерът намекна за ролята на държавния глава в политиката: „Когато върховният главнокомандващ призовава генералитета да не стои безропотно да слуша, към какво ги предизвиква“, попита Борисов, цитиран от Dnes.bg. 
 

По думите на президента Радев „това е един нелеп и абсолютно излишен дебат“, информира пресцентърът на президентството. 
 

„Честта, достойнството и конституционният ред са присъщи на Българската армия, но, за съжаление, не и на българската политика“, заяви Румен Радев. Той призова в навечерието на светлите празници да бъдем „по-обединени и по-смирени“. 
 

Смирението също означава човек да не надхвърля оградата на собственото си понятийно пространство, защото много лесно може да настъпи мини, подчерта Радев пред журналисти в община Тунджа. Президентът е там по повод празника на общината.


Investor.bg
 

Коментари ( 0 )