IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Политика
17:46 | 24 май 2019
Обновен: 10:17 | 20 април 2024

Мей се провали в опита си да бъде мост между леви и десни

Тя не успя да сближи позициите на консерватори и лейбъристи

По материала работи: Слав Велев
Мей се провали в опита си да бъде мост между леви и десни

Британският премиер Тереза Мей официално обяви датата на своето оттегляне от поста, но какви всъщност са причините за нейния провал? Оказва се, че нейната голяма цел така и не сработи, а именно - да опита да доведе до консенсус за Brexit представителите на лейбъристите и консерваторите. Темата коментира политологът Калоян Методиев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

 

"Мей е тигър в клетка, който се лута в две посоки. Последното ѝ предложение за втори референдум буквално влуди съпартийците ѝ. Така тя може и да спечели поддръжници извън своята партия, но загуби подкрепата на колегите си. Опитът на Мей да бъде мост между двете страни в парламента ѝ коства всичко на този етап“, казва Методиев.

 

Най-сериозен натиск министър-председателят усети в началото на тази седмица, когато предложи втори референдум, а реакциите от Консервативната партия бяха крайни.

 

Собствените ѝ съпартийци поискаха оставката на Мей, макар и неофициално. Това изглежда слага край на мандата й, но не и краят на сагата Brexit.

 

Dnes.bg

 

 

Четете още:  

Коментари

Новини Варна