ВМРО залага на хирург-уролог за кмет на Варна
Доц. д-р Николай Евтимов е кандидатът на "воеводите"
Публикувана: 16 Sep 2019 | 16:21 От: Борис Проданов
КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ (ПО СРЕДАТА) ОБЯВИ КАНДИДАТУРАТА на хирург-уролога доц. д-р Николай Евтимов (до него от ляво) за кмет на Варна. Снимка АВТОРЪТ

ВМРО – БНД издигна хирург-уролога доц. д-р Николай Евтимов в кметската надпревара във Варна. Кандидатът беше представен от лидера на „воеводите“ Красимир Каракачанов. Партията ще участва в местните избори с пълна листа – 51 общински съветници, като водач логично е доц. Евтимов. Има номинирани и кандидати за районни кметове в морската столица.

 

Красимир Каракачанов поясни, че местните структури на ВМРО – БНД сами решават дали да участват във вота в коалиция или самостоятелно. Забранена е само колаборацията с ДПС, не се препоръчват и партньорски отношения с БСП. При „воеводите“ се толерира преференциалното гласуване, защото именно то дава възможност избирателите да изразят своето мнение.

 

Във Варненска област са предложени кандидат-кметове в общините Провадия и Долни чифлик. В други 2 партията ще бъде в коалиция с НФСБ.

 

Красимир Каракачанов посочи, че във Варна в последните няколко години са направени изключително много неща за града. Интеграцията на ромите и битовата престъпност обаче остава сериозен проблем, категоричен е той.

 

Преодоляването им е заложено в предизборната платформа на ВМРО – БНД. Там има предложени мерки, които включват освобождаване от такса за детските градини и ясли, както и увеличаването на районите с видеонаблюдение във Варна.

 

Борис Проданов

 

Още по темата: Красимир Каракачанов: Да се върне наборната военна служба!

Коментари ( 0 )